Factory fresh LimeSDR mini missing firmware?

#1

Hi @Zack , I have a problem with my factory fresh LimeSDR mini not passing the LimeQuickTest.

I have a functioning unit (1) that passes and a failing unit (2).

Logs below.

Also to note : when I plug in unit 1 into an USB3 port, the LEDs glow alternately amber/yellow and red but when I plug in unit 2, the LEDs glow a solid green.

What should I check for on unit 2 ?

-------------------------- OK UNIT 1 LOGS ------------------------------

#LimeQuickTest

[ TESTING STARTED ]
->Start time: Thu Feb 7 19:38:03 2019

->Device: LimeSDR Mini, media=USB 3.0, module=FT601, addr=24607:1027, serial=1D42336356BE75
Serial Number: 1D42336356BE75

[ Clock Network Test ]
->REF clock test
Test results: 52791; 452; 13649 - PASSED
->VCTCXO test
Results : 6711057 (min); 6711213 (max) - PASSED
->Clock Network Test PASSED

[ FPGA EEPROM Test ]
->Read EEPROM
->Read data: 12 07 18 12 07 18 02
->FPGA EEPROM Test PASSED

[ LMS7002M Test ]
->Perform Registers Test
->External Reset line test
Reg 0x20: Write value 0xFFFD, Read value 0xFFFD
Reg 0x20: value after reset 0x0FFFF
->LMS7002M Test PASSED

[ RF Loopback Test ]
->Configure LMS
->Run Tests (TX_2 -> LNA_W):
CH0 (SXR=1000.0MHz, SXT=1005.0MHz): Result:(-13.5 dBFS, 5.00 MHz) - PASSED
->Run Tests (TX_1 -> LNA_H):
CH0 (SXR=2100.0MHz, SXT=2105.0MHz): Result:(-13.1 dBFS, 5.00 MHz) - PASSED
->RF Loopback Test PASSED

=> Board tests PASSED <=

Elapsed time: 2.50 seconds

-------------------------- FAILING UNIT 2 LOGS ------------------------------

#LimeQuickTest

[ TESTING STARTED ]
->Start time: Thu Feb 7 19:39:03 2019

Command not supported
Command not supported
Command not supported
->Device: LimeSDR Mini, media=USB 3.0, module=FT601, addr=24607:1027, serial=1D4233D4AA7352
Serial Number: 1D4233D4AA7352
Command not supported

[ Clock Network Test ]
->REF clock test
Command not supported
Command not supported
->REF clock test FAILED
->VCTCXO test
Command not supported
FAILED
->Clock Network Test FAILED

[ FPGA EEPROM Test ]
->Read EEPROM
Operation failed: error code 2
->FPGA EEPROM Test FAILED

[ LMS7002M Test ]
->Perform Registers Test
Command not supported
SPI_write() failed
Command not supported
SPI_write() failed
Command not supported
SPI_write() failed
Command not supported
Command not supported
Command not supported
Command not supported
Command not supported
->LMS7002M Test FAILED

[ RF Loopback Test ]
->Configure LMS
Command not supported
Command not supported
Command not supported
Command not supported
Command not supported
Command not supported
Failed to set sample rate
->RF Loopback Test FAILED

=> Board tests FAILED <=

Elapsed time: 0.86 seconds

#2

From the log looks like your second unit is in bootloader mode, so it may actually be not programmed or FPGA image has been damaged somehow. Try running LimeUtil --update (or automatic update from LimeSuiteGUI)

1 Like
#3

Thanks @IgnasJ .

After running LimeUtil --update, the second unit is passing the quick test.

1 Like